понеделник, 27 август 2012 г.

Рецепта за Пица Пеперони


30 см готов блат за пица
90 г доматено пюре
2 с л сух риган
200 г моцарела
20 г настърган Пармезан
150 г нарязан салам Пеперони
80 г черни маслини без костилки

Пицата се поставя в намаслена тава.
Намазва се с разбъркано доматено пюре със сухия риган.
Разпределят се 2/3 от настърганата Моцарела и Пармезан.
Отгоре се нарежда тънко нарязаният салам Пеперони.
Поръсва се с останалата Моцарела и Пармезан.
Пече се в предварително загрята фурна на 250 С за 20 минути или докато блатът е изпечен, а сиренето стане на мехурчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар