Продукти:
250 мл вода
60 г масло
180 г брашно
3 яйца
щипка сол
лимонена киселина на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Във врящата вода слагам маслото, лимонената киселина и солта. На струя прибавям брашното и бъркам, докато започне да отлепва от съда. Оставям да изстине напълно. След това прибавям яйцата едно по едно. С ръка омесвам гладко и много лепкаво тесто. С кафеена лъжичка взимам от сместа и пускам в маслена баня да се пържи. Изваждам с решетка. Така приготвените толумбички могат да бъдат сиропирани.
Аз посипвам обилно с пудра захар.
Сервирам 4-5 топки върху 1-2 лъжички предпочитано (по-рядко ) сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар